• 14 jaar ervaring
  • Scherp geprijst
  • Velux & Fakro gecertificeeerd
  • Montage partnerschap
  • Snelle service
  • Prijsopgave binnen een dag

Dakraam in Maarssen iets voor u?

Wilt u graag weten wat de voor- en nadelen zijn van het laten plaatsen van een dakraam in Maarssen? Een dakraam in een pannendak is een bekend gezicht in het Nederlandse straatbeeld. Het wordt veelvuldig toegepast om onze woningen van dat beetje extra daglicht en ventilatie te voorzien. Zo haalt u eenvoudig daglicht in huis op uw donkere zolder in Maarssen. Ook kunt u zo uw hobbykamer lichter maken zodat u beter ziet wat u aan het maken bent. Een dakraam maakt het mogelijk. In dit blog worden alle voor- en nadelen van het laten plaatsen van een dakraam in Maarssen besproken.

De positieve effecten van daglicht

Een mens heeft elke dag voldoende daglicht nodig. Daglicht heeft namelijk een positieve impact op ons lichaam. Niet alleen kunnen we er beter van slapen, ook verbetert ons humeur en is zorgt het ervoor dat onze biologische klok goed loopt. Toch brengen we het grootste gedeelte van onze tijd binnen door. Gemiddeld tot wel 90%! Juist omdat dit ongezond is, is een dakraam zo belangrijk. Met een dakraam zorgt u voor een grote toename van daglicht in uw huis.

Creëert extra mogelijkheden voor uw zolder

Behalve dat het goed is voor uw gezondheid is een dakraam ook een goede investering in uw huis. Een zolder wordt vaak alleen maar gebruikt als opslagplek voor rommel. Door hier een dakraam te plaatsen, maakt u uw zolder ook geschikt om voor andere doeleinden gebruiken. Zo creëert – u enkel en alleen door een dakraam toe te voegen – de mogelijkheid tot een extra logeer-, studeer-, of slaapkamer!

Waardestijging van uw huis

Door een dakraam van goede kwaliteit te laten plaatsen. Eentje die alle weersinvloeden glansrijk doorstaat, heeft u er nog jaren plezier van! Bovendien zorgt een dakraam van goede kwaliteit ook nog eens voor een stijging van de waarde van uw woning in Maarssen. Het ziet er dan ook extra aantrekkelijk uit dankzij het extra daglicht dat via het dakraam binnenkomt.

De nadelen van een dakraam

Een dakraam in Maarssen heeft vele voordelen. Er zijn echter ook een aantal kleine minpuntjes. Zo creëert u met het laten plaatsen van een dakraam namelijk geen extra ruimte, zoals bij een dakkapel. De schuine wanden blijven dus behouden. Ook is het plaatsen van een dakraam een specialistisch werkje. Dit kunt u waarschijnlijk beter aan een professional overlaten. Hier zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden. Een voordeel is natuurlijk wel, dat u dan verzekerd bent van een goed eindresultaat!

Dakraam laten plaatsen

Heeft dit blog u overtuigd en wilt u nu graag een dakraam in Maarssen laten plaatsen? Door een echte professional in te huren bent u verzekerd van een schitterend eindresultaat. HG-Timmerwerken helpt u er graag bij.