• 14 jaar ervaring
  • Scherp geprijst
  • Velux & Fakro gecertificeeerd
  • Montage partnerschap
  • Snelle service
  • Prijsopgave binnen een dag

Ik wil een dakraam plaatsen, heb ik een vergunning nodig?

U wilt graag een dakraam plaatsen. Dat snappen we bij HG Timmerwerken maar al te goed. Maar mag u zomaar een dakraam plaatsen? Of heeft u voor het plaatsen van een dakraam een vergunning nodig? Deze vraag houdt veel mensen bezig. Gelukkig hebben wij er een antwoord op. Lees dus snel verder en u hoeft zich nooit meer af te vragen of u voor het plaatsen van een dakraam een vergunning nodig heeft.

Dakramen en dakkapellen

Heb je voor het plaatsen van een dakraam een vergunning nodig? Dat is de vraag. Om hier antwoord op te kunnen geven, gaan we kijken naar de wet. De wet maakt een onderscheid tussen dakramen en dakkapellen. Een daglichtvoorziening die minder dan 60 cm uit het dakoppervlak steekt en meer dan 50 cm van de dakrand ligt, wordt door de wet gezien als dakraam. Dit betekent dat voor een dakraam dat aan de gestelde voorwaarden voldoet, geen vergunning nodig is. Een uitzondering hierop zijn monumentale panden en beschermde stads- of dorpsgezichten.

Vergunningsvrij een dakraam plaatsen

Over het algemeen is voor het plaatsen van een dakraam dus geen vergunning nodig. Om een dakraam te plaatsen op een plat dak, aan de achterkant van een huis of aan de zijkant van een huis, is hoe dan ook geen vergunning nodig; mits de kant niet aan een openbare weg of openbaar gebied grenst. Aan de voorkant van het huis is voor het plaatsen van een dakraam geen vergunning nodig als het dakraam helemaal niet boven het dakoppervlak uitsteekt.

Dakraam laten plaatsen door HG Timmerwerken

Mocht u altijd gedacht hebben dat voor het plaatsen van een dakraam een vergunning nodig is? En dat het plaatsen van een dakraam daarom een tijdrovend en kostbaar traject is? Dan kunnen wij u vertellen dat dit in de meeste gevallen niet zo is. Want over het algemeen is een dakraam vergunningsvrij te plaatsen. Dus wilt u graag een dakraam plaatsen? Dan kunt u dit natuurlijk het beste overlaten aan de specialisten van HG Timmerwerken. Dankzij onze jarenlange ervaring in het plaatsen van dakramen, weten wij hoe wij uw dakraam het beste kunnen plaatsen. Daarbij zijn wij in het bezit van verschillende certificaten voor het plaatsen van dakramen, waaronder het Velux en Fakro certificaat.

Meer weten? Neem contact op

Hopelijk hebben wij al uw vragen rondom het plaatsen van een dakraam en een vergunning beantwoord. Heeft u hier toch nog vragen over? Of weet u niet zeker of in uw geval voor het plaatsen van een dakraam een vergunning nodig is? Dan kunt u altijd nog contact met ons opnemen. Vul ons contactformulier in, mail naar info@hg-timmerwerken.nl of bel ons op 06-52271428.